Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thanks!
#1
Thanks!
Just wanted to say a big thank you to everyone involved in getting this site going. Like many of you I also miss Nekochan, but it's current hiatus and this sites' existence actually inspired me to try and get Softimage 4.0 running again on my old O2 R12K. After much ftping, license wrangling, and general head bashing, I finally got it to work. Brought back a lot of good memories and made me glad that I keep my old SGIs going. (I also have a R4400 Indigo Elan as well in pretty good shape). Thanks one and all!
[Image: w8yLrzN.jpg]
(This post was last modified: 09-09-2018, 10:34 AM by BackPlaner.)
BackPlaner Offline
R4400 Indigo Elan + R12000 O2

Posts: 29
Threads: 7
Joined: Sep 2018
Find Reply
09-09-2018, 10:08 AM
#2
RE: Thanks!
glad you are here too! we all love these little boxes! BTW you should be able to change that SI resolution, have a look at https://forums.irix.cc/thread-387.html
gijoe77 Offline
Tezro

Posts: 349
Threads: 23
Joined: Jun 2018
Find Reply
09-09-2018, 10:26 AM
#3
RE: Thanks!
Awesome, I was just wondering about that.
I'll be sure to check it out, thanks!
(This post was last modified: 09-09-2018, 10:29 AM by BackPlaner.)
BackPlaner Offline
R4400 Indigo Elan + R12000 O2

Posts: 29
Threads: 7
Joined: Sep 2018
Find Reply
09-09-2018, 10:28 AM
#4
RE: Thanks!
Awesome!

Your 1600sw backlight looks in much better condition than mine, I think mine is about to die...it's very dark and faded.
Octane  1x 400Mhz R12k, 1Gb, V8, 6.5.30m

O2 300Mhz R12K (R10K upgrade mod),  384Mb, 6.5.30m, FPA  with  1600SW (Original R5K chassis, mobo and cpu in storage)
JacquesT Online
Octane

Posts: 185
Threads: 23
Joined: May 2018
Find Reply
09-09-2018, 10:44 AM
#5
RE: Thanks!
Hmmm, did you try the gamma? I set mine to 1.1 in the Flat Panel CP and it helped immensely.
BackPlaner Offline
R4400 Indigo Elan + R12000 O2

Posts: 29
Threads: 7
Joined: Sep 2018
Find Reply
09-09-2018, 10:52 AM
#6
RE: Thanks!
Yes, you can set the softimage resolution from the softimage.400 file.. see the thread on this.
Octane 2x400mhz R12000A Octane, MXE, 4gig Ram

1600SW O2 400mhz R12000 O2, 1gig Ram AV1 - 250gig Media' raid

Indy 180mhz R5000 Indy XZ 256mb ram

Intel i7-990x 3.46GHz Extreme 6 core / Quadro 5000 & 2 x Tesla C2075 / 24gig Ram

Belkin Omniview SE Pro 4 port KVM connecting all 4 systems displaying on one 27" BenQ Zowie monitor.
bjames Offline
Octane

Posts: 169
Threads: 42
Joined: Aug 2018
Find Reply
09-09-2018, 07:04 PM
#7
RE: Thanks!
(09-09-2018, 10:52 AM)BackPlaner Wrote: Hmmm, did you try the gamma? I set mine to 1.1 in the Flat Panel CP and it helped immensely.

I've actually used the ColorLock that comes withe the FP card, it gets the colo[u]rs right but makes the display quite dark.
Octane  1x 400Mhz R12k, 1Gb, V8, 6.5.30m

O2 300Mhz R12K (R10K upgrade mod),  384Mb, 6.5.30m, FPA  with  1600SW (Original R5K chassis, mobo and cpu in storage)
JacquesT Online
Octane

Posts: 185
Threads: 23
Joined: May 2018
Find Reply
09-09-2018, 07:47 PM
#8
RE: Thanks!
(09-09-2018, 07:04 PM)bjames Wrote: Yes, you can set the softimage resolution from the softimage.400 file.. see the thread on this.

Finally got it working after banging my head against the wall for a bit. Couldn't figure out why it wasn't working for hours until I randomly tried using a capital "X" instead of a small x between 1600X1024 and suddenly, success! Smile
BackPlaner Offline
R4400 Indigo Elan + R12000 O2

Posts: 29
Threads: 7
Joined: Sep 2018
Find Reply
09-09-2018, 08:21 PM
#9
RE: Thanks!
Hey mate welcome, pardon any dust and bugs things are still being worked on.
I'm the manager
Besides irix.cc, I run these sites:
projectkitsune.com
kazuo.io

Tezro
Octane2
Indigo2 IMPACT
Indigo2
3x O2
3x Indy

Raion Offline
Administrator
*******

Posts: 268
Threads: 46
Joined: Nov 2017
Discord: Umbra#0893
Website Find Reply
09-09-2018, 09:24 PM
#10
RE: Thanks!
Another tweek I made to my softimage was to make the background behind the buttons black like you see in most pictures. You can do this by opening the .desktop file (going by memory) /user/softimage/soft3d/3d/rcrs... (please correct me if I’m wrong) and open the desktop.col file. The desktop file contains all the colours for all elements of the interface. I think it’s called buttonback that is the background. Setting the Color to 0,0,0, makes it black.

IMPORTANT.. makes sure you create a copy of any file you change in case you mess something up. I always create a copy, and also write down my changes in case I have to go back. I found the desktop colours was somewhat a trial and error venture in understanding the terminology of each interface element.
Octane 2x400mhz R12000A Octane, MXE, 4gig Ram

1600SW O2 400mhz R12000 O2, 1gig Ram AV1 - 250gig Media' raid

Indy 180mhz R5000 Indy XZ 256mb ram

Intel i7-990x 3.46GHz Extreme 6 core / Quadro 5000 & 2 x Tesla C2075 / 24gig Ram

Belkin Omniview SE Pro 4 port KVM connecting all 4 systems displaying on one 27" BenQ Zowie monitor.
(This post was last modified: 09-12-2018, 03:18 AM by bjames.)
bjames Offline
Octane

Posts: 169
Threads: 42
Joined: Aug 2018
Find Reply
09-12-2018, 03:17 AM


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)