Maya 6.5
#1
Maya 6.5
Ive managed to get Maya6.5 installed on my Tezro: (proof that flexlm does work on my machine, so my flame problem is fixable with the correct flexlm!)


<ATTACHMENT filename="IMG_3773.JPG" index="1">     </ATTACHMENT>
<ATTACHMENT filename="IMG_3772.JPG" index="0">     </ATTACHMENT>

[Image: TNWhJMc.png]
Irinikus
Connoisseur

Posts: 929
Threads: 159
Joined: Dec 2017
Website Find Reply
06-04-2018, 05:13 PM
#2
Re: Maya6.5
I'd test Maya 6.5 in my Octane #1 SI and my O2 R12000 and works too slow, I hope that works fast on Tzero.

<r><E>O2</E> O2 R12k  <E>IRIS Crimson</E>  Iris Crimson Elan R4400  <E>Octane</E>  Octane R10k</r>
kikems
Octane

Posts: 93
Threads: 12
Joined: May 2018
Find Reply
06-04-2018, 05:43 PM
#3
Re: Maya6.5
It works quickly on the tezro but I will have to learn how to use it, as it seems to be far more cumbersome than the 3d studio max that I'm used to.

[Image: TNWhJMc.png]
Irinikus
Connoisseur

Posts: 929
Threads: 159
Joined: Dec 2017
Website Find Reply
06-04-2018, 06:02 PM
#4
Re: Maya6.5
I ended up buying a couple dozen Maya 6 books, but I would recommend to start with this one:


Attached Files Thumbnail(s)
   

Project: Temporarily lost at sea
Plan: World domination! Or something...
vishnu
Octane

Posts: 78
Threads: 2
Joined: Dec 2017
Find Reply
06-04-2018, 08:27 PM
#5
Re: Maya6.5
Maya is a bit of a dog on lower end hardware, I'd say Octane 400 and V10 / V12 is comfortable. Having just installed 6.5 on my 400Mhz Octane with a V8 I'm reminded (in a not so nice way) of the V8 artefacts, colour glitching all over the place etc. There was a Maya Env variable for Odyssey gfx but cannot recall what it was, it certainly helped with gfx issues.

Octane  1x 400Mhz R12k, 1Gb, V8, 6.5.30m (silent fans)
O2 + 1600SW 300Mhz R12K (R10K upgrade mod),  384Mb, 6.5.30m (silent fans)
JacquesT
Octane & O²

Posts: 392
Threads: 47
Joined: May 2018
Find Reply
06-04-2018, 08:39 PM
#6
Re: Maya6.5
<QUOTE author="vishnu" post_id="751" time="1528144057" user_id="60">
vishnu post_id=751 time=1528144057 user_id=60 Wrote:I ended up buying a couple dozen Maya 6 books, but I would recommend to start with this one:

Thanks very much!

I will have to get a copy myself

Im currently having a problem with installing catia, as when it gets to need the contents of disc2 during the install process, it only wants it via CD-ROM and I'm installing it via the folders?

[Image: TNWhJMc.png]
Irinikus
Connoisseur

Posts: 929
Threads: 159
Joined: Dec 2017
Website Find Reply
06-04-2018, 11:19 PM
#7
Re: Maya6.5
<QUOTE author="Irinikus" post_id="754" time="1528154362" user_id="62">
Irinikus post_id=754 time=1528154362 user_id=62 Wrote:<QUOTE author="vishnu" post_id="751" time="1528144057" user_id="60">
vishnu post_id=751 time=1528144057 user_id=60 Wrote:I ended up buying a couple dozen Maya 6 books, but I would recommend to start with this one:

Thanks very much!

I will have to get a copy myself

Im currently having a problem with installing catia, as when it gets to need the contents of disc2 during the install process, it only wants it via CD-ROM and I'm installing it via the folders?
Hmmm, I installed it via CDROM, perhaps I should change the file format from tar.bz versions of the CD contents to isos, so people could burn them to disk?

Project: Temporarily lost at sea
Plan: World domination! Or something...
vishnu
Octane

Posts: 78
Threads: 2
Joined: Dec 2017
Find Reply
06-04-2018, 11:27 PM
#8
Re: Maya6.5
I would really appreciate that thanks!

[Image: TNWhJMc.png]
Irinikus
Connoisseur

Posts: 929
Threads: 159
Joined: Dec 2017
Website Find Reply
06-04-2018, 11:34 PM
#9
Re: Maya6.5
You have to remember in some cases Maya has a natural Z fighting clip depending on scene scale and camera distance.
Of course there may also just be issues with graphic cards as well. I'll have to do that z fighting check in the first Maya tutorial I do.

My SGI are all two hours away from me at the moment as I am doing wood work at home and don't want all the saw dust getting in delicate fans etc.

I use Maya 6.5 on the Octane and both o2. It seems to be pretty good overall except at render time with heavy scenes or a lot of features like raytraced reflection/refraction/soft shadows etc. Turn on GI or FG and you'll slow it down exponentially.

Octane 2x400O2 300O2 400Origin 200 2x250
Intuition
Octane

Posts: 153
Threads: 21
Joined: Dec 2017
Find Reply
06-05-2018, 12:58 AM
#10
Re: Maya6.5
<QUOTE author="Irinikus" post_id="756" time="1528155287" user_id="62">
Irinikus post_id=756 time=1528155287 user_id=62 Wrote:I would really appreciate that thanks!

Okay, I changed the catia files to iso images of their installation CDs, kindly redownload and let me know if you have any problems. I also have the installation media for HP-UX, AIX, Solaris and Windows, so if anybody wants those just let me know. This would be Catia-5.16 from about 13 years ago, and note that I do NOT have a working license string for any of them. Still working the issue though. And just FYI, trying to buy a working license string for this version, which was when it belonged to IBM, is an exercise in futility, we'll have to come up with something else....

Project: Temporarily lost at sea
Plan: World domination! Or something...
vishnu
Octane

Posts: 78
Threads: 2
Joined: Dec 2017
Find Reply
06-05-2018, 04:12 AM


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)